17:00

Torpa FF

Referat: VG 11 (Vista/Gais) - Torpa FF

VG11 vs Torpa FF

Oj vilket väder vi hade hell hell hell regn! Det var första gången man skottade vatten istället för snö, kändes en aning tidigt att börja skotta. Snacka om att allt å alla var genomsura. Men vad spelade det för roll! Vi spelade 9 manna pga Torpa som fick i sista minuten ett par avhopp (tråkigt) men så är det ibland. Vi själva tog återigen hjälp av Linnea och Ebba från 97-laget och det skötte de helt respektlöst.

Matchbilden var så att de första 15 hade Torpa mer boll på vår defensiva planhalva, men vi var väldigt lugna och hade hela tiden 7 tjejer på rätt sida och Torpa skapade bara en handfull chanser. Spelsystemet var för dagen en uppställning på 4-3-1 och det innebar att vi inte riktigt hade ork och kraft att fullfölja i löpningar framåt, då vi gick till anfall blev vår anfallsspelare lite ensam på topp. Med tanke på det dåliga vädret rullade vi faktiskt riktigt bra fotboll och Torpa fick börja jaga boll, efter ca 35 minuter fick vi en frispark på mitten av planen Anne slå den och tillslut fick Sanna tag i den slog in 1-0 till VG11, det var också halvtidsresultatet.

I andra halvlek fick vi lite medvind och Torpa utan avbytare orkade inte hålla upp spelet utan nu kunde vi sätta press och störa deras uppspel och vinna boll högt upp i banan. Ca 20 min in gjorde Tilda 2-0 till VG11 och det kändes som vi hade full kontroll på matchen, vi skapade flera bra chanser och när Linnea och Ebba kom in i andra halvlek blev det ordentlig fart framåt, bägge dessa är reptilsnabba och skapade tillsammans flera bra lägen och de är så när att de blir målskyttar! Men VG11 gör ytterligare ett mål och det är återigen Tilda som sätter trean! Härligt!!

Jag tycker att många gör en riktigt bra match och visar att vi verkligen är att räkna med, nu har vi en match kvar och det är mot Taberg, Taberg som är serie suveräner och om vi kan bita ihop och plocka 3 poäng hamnar vi antagligen på en hedervärd tredje plats.
Ni är helt fantastiska, hur ni sliter och kämpar! Och ni är verkligen värda varsin guldstjärna..